Bijzondere danexamens Midden Nederland.

Bijzondere danexamens Midden Nederland.

Eindelijk was het zover.
Woensdag 13 februari werden in sportaccommodatie “De Bies” van Bartimeushage te Doorn twee 1e dan examens afgenomen.
De kandidaten Daan van der Linde (36 jaar) uit  Vianen en Timo van Rijn (32 jaar) uit Schalkwijk, beiden leden van Judo Kromme Rijn, beoefenen de judosport reeds 19 jaar en waren sinds 2013 1e Kyu.

Beide judoka’s vertegenwoordigden Nederland in 2015 tijdens de Special World Games in Los Angeles (USA), waar Timo goud won in zijn klasse en Daan het zilver veroverde.

Na drie jaar twee keer per week intensief trainen, in Driebergen en Nieuwegein en het laatste jaar ook nog een aantal keren bij Judo Odijk, voor de zwarte band en twee beoordelingsbezoeken van commissieleden A-judo van het district Midden Nederland, was 13 februari dan “eindelijk”de grote dag.


Daan van der Linde en Timo van Rijn zijn bezig met hun danexamen. Ouders, trainers en andere belangstellenden waren aanwezig.

Hun leraren, Kees Monderen en Cor Besselsen, ouders en nog veel meer belangstellenden zagen de verrichtingen van beide kandidaten. Die bevraagd werden door de examencommissie A-judo van het JBN district Midden Nederland bestaande uit:

Ad Rebel, 8e dan judo, Henny Stomphorst, 5e dan judo en Lex van Heumen, 5e dan judo.

Nadat Daan en Timo drie series van het Kodokan Nage no Kata hadden laten zien, gingen zij verder met tachi waza in beweging overgaand in ne waza. Het examen werd afgesloten met een randori, waarbij de kandidaten elkaar om beurten met telkens verschillende technieken moesten werpen.

De commissie heeft alle technieken voor 1e dan judo voorbij zien komen, zowel rechts als links uitgevoerd, inclusief sutemi waza en sankaku waza.

De conclusie van de examencommissie was unaniem dan ook : GESLAAGD!!
Een mooie promotie van het A-judo.

Hoe vonden de judoka’s het zelf? Ze waren dal gelukkig met de uitslag van de commissie. Ze kregen een daverend applaus van het publiek.

Bekijk hieronder nog meer foto’s van het examen:

Geef een reactie